Кулинарно изложение «ТрансГурмеТур» в Одрин, Турция по проект на Хасковската ТПП

На 01.07.2018 г. в гр. Одрин, Р. Турция се проведе Кулинарно изложение „ТрансГурмеТур” по проект: „Развитие и промотиране на гурме и винен туризъм в трансграничния район на България и Турция“, № CB005.1.22.046. Изложението беше организирано от Одринската търговско-промишлена палата в партньорство с Хасковската търговско-промишлена палата и Сдружение „Тракийско устойчиво развитие“. Събитието бе открито с приветствия към участниците от Реджеб Гюркан, кмет на община Одрин, Реджеб Зъбкънкурт, председател на Одринската търговско-промишлена палата и Мако Арнаудов, председател на Контролния съвет на Хасковската търговско-промишлена палата.

В изложението участваха над 60 турски представители на ресторанти, мандри, пекарни, производители на хранителни продукти, земеделски производители, хоби готвачи и кулинари. Изложението беше посетено от над 1000 посетители, като част от гостите на изложеното бяха от България, които имаха възможност да опитат от приготвените традиционни храни на място.  Партньорите по проекта се надяват кулинарните изложения да станат традиционни с цел развитие на гурме туризма в трансграничния регион България – Турция.

 Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България-Турция 2014-2020