GDPR (лични данни)

 ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Информация относно Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27.04.2016 г. относно защитата на личните данни.

За контакти във връзка с предложенията:
Хасковска ТПП:
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
тел.: 038/ 66 11 12

Регламент/а/ът) е в сила от 25.05.2018 г. и е задължителен за всички фирми в държавите-членки на Европейския съюз, а размерът на санкциите при нарушение на Регламента достига до 20 милиона евро или 4-ри процента от международния оборот на фирмите (в зависимост коя от двете суми е по-голяма).

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) разбира затрудненията на предприемачите при адаптиране на дейността им към изискванията на Регламента, поради което и в сътрудничество с Асоциацията за защита на личните данни (АЗЛД) полага усилия за съдействие на нейните членове и други фирми в тази насока:
Пакетните предложения предоставят следните възможности на фирмите-клиенти:

Ползването на тази услуга спестява на клиента следните организационни и финансови разходи:

 1. Предлагат се два вида пакетни услуги, които могат да се разгледат тук.
  • изясняване на конкретните задължения на клиента, според изискванията на Регламента;
  • получаване на информация за техническото състояние на външния периметър на информационните мрежи на клиента и на конкретни препоръки за постигане на съответствие с Регламента;
  • изготвяне на необходимите вътрешни документи, които клиентът трябва да притежава (оценки, политики, процедури, регистри и др.);
  • минимални ангажименти на служителите на клиента при изпълнение на услугата, ограничени до присъствие на обучение, предоставяне на необходимата информация на изпълнителя и др. под.
 2. Предоставяне на услугата „осигуряване на длъжностно лице по защита на личните данни (ДЛЗД, офертата за която може да се разгледат тук
  • задължителните първоначални и поддържащи обучения на ДЛЗЛД;
  • регистрация/сертифициране на ДЛЗЛД, според изискванията на вътрешното законодателство;
  • осигуряване на работно място и необходимите консумативи за изпълнение на служебните задължения на ДЛЗЛД;
  • задължително здравно и социално осигуряване на ДЛЗЛД.