Участие на ХТПП в Турско-български бизнес форум в Истанбул на 02.04.2018г.

На 02.04.2018г. делегация от членове на ХТПП участва в Турско-български бизнес форум в Истанбул, организиран под егидата на Съвета за външноикономически връзки на Турция /DEIK/, Българската търговско-промишлена палата, Българска агенция за инвестиции и ИАНМСП. Делегацията беше водена от Председателя на УС на ХТПП Янчо Янев, който направи представяне на възможностите за инвестиции в област Хасково по време на форума.

Приветствие към участниците отправиха министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник-министърът на икономиката на Турция Фатих Метин. Министър Караниколов сподели, че настоящият форум демонстрира общата воля и желание за още по-динамичен диалог и по-интензивно и мащабно развитие на отношенията между България и Турция.

Програмата на форума продължи с представяне на инвестиционната среда и бизнес възможностите в България и Турция, регионалното сътрудничество между двете страни, както и истории на успеха на турски фирми, инвестирали на българския пазар. Двустранни срещи осъществиха близо 400 български и турски фирми от секторите: производство и търговия с медицински уреди и изделия; производство на опаковки; дървообработване и мебелна промишленост; електроенергия, електроника, машиностроене, метални изделия; автомобилостроене и производство на авточасти; строителство; туризъм; логистика; ИКТ; производство на селскостопанска техника; производство на хранителни продукти; текстилна промишленост; химически изделия и козметични продукти и др.