12-13-ти февруари 2010 г. ХТПП проведе в град Хасково за шестнадесети пореден път честване на Празника на лозаря - Св. Трифон Зарезан

Хасковската търговско-промишлена палата проведе в град Хасково за шестнадесети пореден път честване на Празника на лозаря - Св. Трифон Зарезан на 12-ти и 13-ти февруари 2010 г.
   В мероприятията взеха участие Заместник-Министър Председателя и Минстъра на Вътрешните Работи на Република България, г-н Цветан Цветанов, Председателя на БТПП, г-н Цветан Симеонов, Съпредседателите на ХТПП, г-н Георги Музафиров и г-н Янчо Янев, Областният управител на Хасково, г-н Румен Данев, народни представители, кметове от областта, представители на партньорски организации от Великобритания, Гърция и Турция, както и представители на местния бизнес и на водещи фирми от цялата страна. Събитето тази година премина при много голям интерес от страна на представителите на чуждите мисии в Република България. Участие взеха Посланиците на Босна и Херцеговина, Дания, Ирландия, Македония, Холандия, Хърватия и Южна Африка и търговските представители на Ирландия, Полша, Чехия и Унгария.
   В рамките на празника в Областна администрация – Хасково се проведе Бизнес-форум, по време на който Председателя на БТПП, г-н Цветан Симеонов направи обръщение към представителите на бизнеса и представи дейността на БТПП в полза на бизнеса. По време на форума се проведе и Среща-дискусия със Заместник-Министър Председателя и Минстъра на Вътрешните Работи на Република България, г-н Цветан Цветанов, на тема: ”Подобряване на бизнес климата с акцент към малките и средни предприятия (МСП) и сигурността – предпоставка за привличане на инвестиции”. 
   На тържествена церемония Хасковската търговско-промишлена палата връчи грамоти за постигнати високи резултати и съдействие за проспериране на българския бизнес на следните фирми и личности: 
• Винарна „Тера Тангра” ООД, гр. Харманли – за инвестиции и постижения в лозаро-винарския бранш. 
• „Булмилк Тонус” ООД, гр. Хасково - за динамично развиваща се фирма и инвестиции в млекопреработвателния бранш. 
• Г-н Тодор Бояджиев, член на Управителния съвет на Хасковската търговско–промишлена палата – за изключителен принос при постигане целите и задачите на ХТПП. 
• Търговската палата на Лестършир, Великобритания, с представител Г-жа Рут Ингман – Президент на палатата, за дългогодишно сътрудничество и принос в развитието на двустранните бизнес отношения.
• Проф. Д-р Енвер Дуран, Ректор на Тракийския университет в гр. Одрин, Република Турция – за дългогодишно сътрудничество и принос в развитието на двустранните бизнес отношения. 
• Г-жа Гражина Хоронжикевич, Съветник в Отдел промоция на търговията и инвестициите при Посолството на Република Полша – за дългогодишно сътрудничество и принос в развитието на двустранните бизнес отношения. 
• Г-н Божидар Грозев, Управител на вестник „Новинар Юг” ООД, гр. Хасково - за активно медийно сътрудничество в полза на бизнеса от региона. 
   На 13-ти февруари официалните гости на ХТПП посетиха лозовите масиви на Вила „Любимец”, край град Любимец, където се извърши празничен водосвет и традиционно зарязване на лозята.