26 - 29 април 2009 г. - Бизнес делегация, съсътояща се от фирми - членове на ХТПП, посети град Лестър, Великобритания.

 По покана на г-жа Рут Ингман, председател на Търговско-промишлената палата на град Лестър, Англия, десет членна бизнес делегация, съсътояща се от фирми - членове на Хасковската търговско-промишлена палата (ХТПП), посети град Лестър в периода 26 - 29 април 2009 г. 
   По време на визитата се осъществи Бизнес форум, в който взеха участие представители на 70 английски фирми. Българската делегация се срещна с лорд кмета на гр. Лестър, г-жа Манаджуна Сут. Беше проведена бизнес закуска с представители на Ротъри клуба на гр. Лестър, по време на която българските участници представиха възможностите за бизнес партньорство с България. Според участниците в делегацията, посрещането от Лестърската Областна администрация и Търговско-промишлената палата на гр. Лестър, с който ХТПП има сключено споразумение за сътрудничество, е било отлично организирано и ползотворно.
   ХТПП с удоволствие ще предоставя за в бъдеще всякаква необходима информация на фирмите, желаещи да осъществят бизнес контакти с английските партньoри.