11.01.2023 - делегация от Одринската търговско-промишлена палата посети Хасковската търговско-промишлена палата

На 11.01.2023 г. делегация от Одринската търговско-промишлена палата посети Хасковската търговско-промишлена палата. Тя беше оглавена от Х. Сезай Ирмак – председател, Мустафа Емре - председател на Общото събрание, като включваше заместник-председателите на Общото събрание, Юнус Садж и Суат Булут и представители на Управителния съвет на Одринската търговско-промишлена палата.

По време на срещата участниците обсъдиха дългогодишното сътрудничество между двете палати, успешно реализираните проекти по Програмата Интеррег България-Турция и възможностите за партньорство през новия програмен период.

Дискутирани  бяха необходимите дейности и мерки за улесняване на бизнеса от двете страни и по конкретно за преминаването на Гранично-контролно пропускателните пунктове.

Делегацията от Одринската търговско-промишлена палата бе приета от Мартин Узунов, заместник-областен управител на област Хасково. Обсъдиха се възможности за провеждане на събития с В2B срещи с цел подпомагане на  бизнеса от двата региона. Заместник-областния управител, Узунов подчерта, че оценява високо посещението на Одринската палата  и предложи да се подпомогнат визити в сферата на културата и туризма.

При приключване на срещата Х. Сезай Ирмак - председател на Одринската палата покани на посещение в Одринската търговско-промишлена палата заместник- областния управител, Мартин Узунов и Янчо Янев, председател на Хасковската търговско-промишлена палата.