Посланикът на Индия в България Н. Пр. г-н Санджай Рана посети гр. Хасково

На 23 юли 2021 г. в сградата на Областна администрация - Хасково се проведе неформална работна среща с Посланика на Индия Н. Пр. господин Санджай Рана. Срещата откри Областния управител на област Хасково, г-н Минко Ангелов, който представи пред гостите региона с неговите природни дадености и икономически възможности. Областният управител изтъкна доброто развитие на зърно- и зеленчуко  производство  в областта, както и постиженията на местните фирми в сферата на производство на машини за хранително-вкусовата промишленост.

Участие в срещата взеха още заместник областният управител Мартин Узунов, заместник областният управител Виолета Желева, председателят на Балканско-индийска бизнес асоциация Красимир Ангелов и председателят на  Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев.

На срещата бяха поканени представители на местния бизнес, с които се обсъдиха възможности за развитие на бизнес отношенията между двете страни, приоритетни дейности и отрасли за област Хасково.

По време на срещата Посланика на Индия у нас, Санджай Рана предложи редица инициативи за активен и двустранен бизнес, културен и туристически обмен. Той сподели, че индийските фирми се интересуват от инвестиции у нас и от търговия, особено на семена. Негово превъзходителство  Санджай Рана пое ангажимент пред представителите на местния бизнес за съдействие при интерес от тяхната страна към излаз на пазара в родината му или към внос на индийска продукция.