Област Хасково и Област Ниневия сключиха споразумение за сътрудничество

Делегация от Република Ирак е на делово посещение в Република България по покана на Хасковската търговско-промишлена палата в периода от 26 юли до 1 август 2021 г.

Първият ден делегацията посети град Хасково и бе посрещната от Областния управител на област Хасково инж. Минко Ангелов. В състава на иракската делегация са г-н Sirwan Mohammad Khidir, първи заместник областен управител на област Ниневия и г-н Zuhair Mousin Mohammed Al Araji, кмет на община Мосул.

Срещата с делегацията от Ирак се проведе в зала „Марица“ на Областна администрация-Хасково. На официалното посещение присъстваха още заместник-областните управители Мартин Узунов и Виолета Желева и председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев.

На проведената среща инж. Минко Ангелов представи пред иракските гости икономиката и културата на Хасково и региона., като изтъкна  значението на историята и културния туризъм за неговото развитие. Той подчерта, че в областта има много лозови масиви и тук се произвеждат едни от най-висококачествените вина.

Кметът на Мосул Zuhair Mousin Mohammed Al Araji разказа, че Мосул е древен град, известен като икономическия център на Ирак. Той подчерта, че там работят много чуждестранни организации и Мосул е притегателно място за инвестиции.

Областният управител инж. Минко Ангелов и гостите от Ирак подписаха споразумение за сътрудничество. Г-н Ангелов изрази своето желание за бъдещо партньорство и обмяна на опит в сферата на бизнеса и търговията. 
Програмата на делегацията от Р. Ирак включва  делови срещи и в градовете Смолян, София и Варна.