Хасковската търговско-промишлена палата подписа Меморандум за сътрудничество с Търговско-промишлена и селскостопанска камара на Триполи и Северен Ливан

На 09.04.2019 г. председателят на Хасковската  търговско-промишлена палата (ХТПП), Янчо Янев и г-н Тауфук Даббоусси, председател Търговско-промишлена и селскостопанска камара на Триполи и Северен Ливан подписаха Меморандум за сътрудничество между двете палати.

Церемонията по подписване на Меморандума се състоя в гр. Бейрут, Ливанска република, по време на двустранен бизнес форум с участието на над 100 представители на деловите среди на двете държави. Събитието беше официално открито от Президента Радев, г-н Али бин Ахмед Ал Куари, министър на търговията и индустрията на Държавата Катар, г-н Александър Манолев, заместник–министър на икономиката на Република България и шейх Файсал бин Касим ал Тани.
В Меморандума между двете Палати се предвижда да бъдат партньори за обмен на бизнес информация, свързана с търговията, възможностите за инвестиране и мерките, предприети от всяка страна за насърчаване на бизнес сътрудничеството. ХТПП и Търговската палата на Триполи ще си сътрудничат при организиране на мероприятия в услуга на техните членове, като размяна на посещения на предприемачи, организиране на участието им в бизнес форуми и семинари, търговски панаири, изложения и други промоционални дейности.

Председателят на Хасковската търговско-промишлена палата, Янчо Янев бе на посещение в Ливан и Катар, като част от българската делегация от 09-12 април, в рамките на официално посещение на Президента Румен Радев в двете държави.