Два меморандума за сътрудничество сключи Хасковската търговско-промишлена плата в гр. Кайро, Арабска Република Египет

В периода 26–28 март Президентът Румен Радев осъществи официално посещение в Арабска Република Египет. Президентът Радев  бе придружен  от 34 представители на българските бизнес и делови среди, сред които и Янчо Янев, председател на Хасковската търговско-промишлена палата.

В рамките на посещението Янчо Янев подписа Меморандум за сътрудничество с Търговската палата – Александрия, Египет и Меморандум за сътрудничество с Палатата за търговия, промишленост и земеделие – Бенгази, Либия по време на среща в Гранд Хилтън Хотел Кайро, организирана от домакините. Той представи основната цел на сътрудничеството - да се предприемат конкретни практически действия за подобряване реципрочния обмен на бизнес информация, насърчаване на деловите отношенията между фирми от България и Египет, и Либия, представяне на положителните страни на икономиките им, задълбочаване на търговското сътрудничество.

По време на визитата бе организиран Бизнес форум с участието на около 40 наши и над 80 египетски фирми с цел развитие на двустранните търговско-промишлени отношения. Събитието бе официално открито от министъра на инвестициите и международното сътрудничество на Египет г-жа Сахар Наср и заместник-министъра на икономиката на България Александър Манолев. Официални приветствия към участниците отправиха  Президентът Румен Радев, и министър-председателят на Арабска Република Египет Мостафа Камал Мадбоули.

Визитата завърши с посещение и запознаване с дейността на  Центъра за инвестиционни услуги към Министерство на инвестициите и международното сътрудничество.