Хасковската търговско-промишлена палата подписа Меморандум за сътрудничество с Търговската палата – Сусурлук, Турция

На 24.01.2019 г. бизнес делегация водена от г-н Илкер Курт, председател на Търговската палата в гр. Сусурлук, Турция посети Хасково по покана на Хасковската търговско-промишлена палата (ХТПП). Сусурлук е малък град в провинция Балъкесир в Северозападна Турция. Той е известен със своето производство на сапун и млечни продукти. Магистралата от Истанбул до Измир минава през Сусурлук.

Двадесет членната турска делегация беше приета на работна среща с ръководството на ХТПП в залата на Общинска администрация – Хасково. Срещата откри Янчо Янев, председател на ХТПП, който представи възможностите за сътрудничество между фирмите от двата региона. Приветствие към гостите  направи Добри Беливанов, кмет на Община Хасково. Той представи икономиката на Община Хасково.

Представителите от турската делегация основно се занимават със земеделие, производство на месо и млечни продукти и проявиха интереси за сътрудничество със земеделски производители, производители на машини за хранително-вкусовия бранш и др.

По време на срещата ХТПП и Търговската палата – Сусурлук, Турция подписаха меморандум за сътрудничество. Срещата приключи с дискусия относно сферите за бизнес партньорство между турските и българските фирми. Председателят на Търговската палата в гр. Сусурлук покани ХТПП да върне визитата.