Хасковската ТПП подписа Меморандум за разбирателство с индийската организация Indian Economic Trade Organization (IETO)

По време на българо-индийски бизнес форум на 5 септември т.г. в София Хотел Балкан, Председателят на Хасковската ТПП г-н Янчо Янев подписа Споразумение за разбирателство с индийската организация Indian Economic Trade Organization, чиято цел е да насърчава търговията, инвестициите, технологичното сътрудничество между предприятията от провинциите на Индия и останалата част от света.

Страните по Меморандума се съгласиха да си сътрудничат в дейности, насочени към стимулиране на търговските връзки и стокообмена между двете държави.

Събитието бе част от програмата за държавното посещение на президента на Индия Рам Натх Ковинд от 4 до 6 септември. Той е съпровождан от бизнес делегация с разнородни интереси и очаквания в областта на двустранното търговско-икономическо сътрудничество.

Участниците във форумът се запознаха със спецификата и възможностите на пазара и се осъществиха контакти между фирмите от двете страни. Очаква се събитието  да стимулира съвместните инвестиции между България и Индия.