Център за кариерно развитие

 

 

През месец юни 2014 г. заработи Център за кариерно развитие към Хасковска Търговско-Промишлена Палата.
Основната цел на Центъра е да информира и консултира заети лица, стоящи на ключови позиции в малки и средни предприятия и лица, стартиращи и управляващи собствен бизнес. Центърът ще съдейства за професионалното развитие на  специалистите, най-вече в областта на личностните качества и умения за кариерно израстване.
Център за кариерно развитие е част от мащабен европейски проект, който се осъществява по Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси» с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на Европейския съюз, изпълняван от Българска търговско-промишлена палата със съдействието на мрежата на регионалните палати.


Центъра за кариерно развитие ежедневно извършва следните дейности:
  • проучва наличните свободни позиции, 
обявени от фирмите, като следи не само обявите и публикациите във фирмените сайтове, но при възможност директно се свързва със самите работодатели и проучва кариерните възможности, предлагани от съответната компания,
  • 
консултира заетите лица, които търсят възможности за кариерно израстване, като ги ориентира към свободните позиции, съдейства им при подготовката на професионална автобиография /CV/, мотивационно писмо, референции, препоръки, поведение при интервю и др.
  • поддържа локални бази данни за работодатели, предлагащи свободни позиции и за специалисти, интересуващи се от възможности да заемат подобни позиции.

Центърът за кариерно развитие при ХТПП предоставя безплатно индивидуално консултиране на заети лица и работодатели относно мобилността на работната сила израстване в кариерата.

За повече информация, може да се свържете на следните координати:

Кариерен център Хасково

Хасково 6300
ул. Цар Освободител 4
тел.: (089) 871 03 03
тел.: (038) 66 11 12
тел./факс: (038) 66 55 02

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Лице за контакт: Христо Димов